Saç Ekim Süreci

Saç ekimi süreci, saç kaybı yaşayan kişinin saç ektirmeye karar vermesi ile başlayıp operasyondan 1 sene sonra sona eren bir süreçtir. Kişinin saç ektirmeye karar vermesinden ve seçilen merkezdeki uzman doktor ile yapılan görüşmesinden sonra operasyonun günü ve ihtiyaç duyulan greft miktarı hesaplanır ve işlem yapılır.

Saç ekimi operasyonu saç kaybı yaşanan bölgenin büyüklüğüne, kişinin saç dokusuna ve ihtiyaç duyulan greft miktarına göre 4-8 saat arasında sürmektedir. FUE tekniği ile yapılan saç ekimi operasyonlarından hemen sonra taburcu olmak mümkündür. FUE tekniğinde saç ekimi yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulduğundan işlem sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmez. Sadece lokal anestezi yapılırken -kısa bir süre iğnelerden dolayı anlık acılar yaşanabilir. Bunun dışında operasyon süreci hasta için oldukça rahattır. İşlem sırasında müzik dinleyebilir, gazete, kitap okuyabilir, televizyon izleyebilir.

Saç ekimi operasyonundan sonraki ilk 1-2 haftalık süreç ve özellikle ilk 3 gün oldukça önemlidir. Saç ekimi operasyonundan önce saçlar makine ile çok kısa kesildiği için greftler alınırken ense bölgesinde oluşan kızarıklıklar ilk 1 haftadan sonra tamamen kaybolur. Saç ekiminden sonraki ilk 3 gün ekilen greftlerin tutunması için önemli olduğundan bu süreçte hastanın kafasına özenle dikkat etmesi, muhtemel darbelerden ve temaslardan koruması gerekir. Bu süreçte özellikle uyurken sırtüstü yatılması ve saç ekimi yapılan bölgenin yastıkla temas etmemesi gerekir. Bu konuda hastanın yakınlarından yardım alması veya uyku pozisyonunu çok iyi hazırlaması gerekir.

Operasyondan sonraki 3. gün ise yıkama yapılır. Saçlar özel şampuan ve losyonlarla kafaya baskı yapılmadan hafifçe yıkanır. İlk haftanın sonunda ekim yapılan bölgede ve ensede oluşan kızarıklıklar yavaş yavaş geçmeye başlar. Operasyondan sonraki gün veya aynı gece lokal anestezi ve saatler süren saç ekim işleminden dolayı yüz bölgesinde oluşabilecek muhtemel şişlikler de ilk haftadan sonra tamamen ortadan kaybolur.

Saç ekimi operasyonundan sonraki ilk 1-2 haftalık süreçte özellikle dışarıda ve hijyenik olmayan ortamlarda şapka takılmalıdır. Hasta bu süreçte güneş ve yağmur gibi saça direkt temas edebilecek faktörlerden uzak durmalıdır. Bu süreçte saçlar kesilmemeli, kesilecekse de makine değil makas kullanılmalıdır. Ekilen, daha doğrusu ense bölgesinden nakledilen greftlerin tutunması ve saç ekim operasyonunun başarılı olması için saç ekiminden sonraki süreç oldukça önemlidir. Bu süreçte kafa yeteri kadar korunmazsa, darbelere, temasa, güneşe, yağmura maruz kalırsa ekilen greftler dökülebilir, saç ekim operasyonunun başarı derecesi azalabilir.

Ekilen saçlar operasyondan yaklaşık 1 ay sonra dökülmeye başlar. Bu beklenen bir durumdur. Kimi hastalarda daha erken, kimisinde ise daha geç başlayabilir. Hatta bazen hiç dökülme olmayabilir. 4. aydan sonra ekilen saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlar. 7-9 ay arasında ekilen greftlerin çok büyük bir bölümü çıkmış olur. Tamamının çıkması 1 seneyi bulmaktadır. 1 senenin sonunda greftlerin tamamen çıkmasıyla kişi kaybettiği saçlarına tekrar kavuşmuş olur. Saç ekiminin asıl başarısı bu noktada belli olur.

Antalya Saç Ekimi olarak merkezimizde saç ekim operasyonlarını yaptığımız tüm hastalarımızı bu süreçte yalnız bırakmıyor, onlara gerekli bilgileri veriyoruz ve mümkün olan en başarılı sonuçları almak için tavsiyelerde bulunuyor, destek oluyoruz.

SAÇ EKİMİ İÇİN DOĞRU ADRESTESİNİZ!

Antalya Saç Ekimi Merkezi olarak tüm operasyonlarımızı tam hijyenik hastane ortamında gerçekleştiriyor, şehir dışından gelen misafirlerimizin tüm konaklama, yemek ve havaalanı – otogar transfer işlemlerini ücretsiz karşılıyoruz.

 

Online Konsültasyon

Ücretsiz saç analizi yaptırmak için aşağıdaki iletişim formunu eksiksiz doldurun. Sağlıklı bir değerlendirme için yakın tarihte çekilmiş fotoğrafları eklemeyi unutmayın.

Yüklemek istediğiniz dosyaları seçiniz.

Fotoğraflarınızı WhatsApp (+90 545 892 82 82) uygulaması ile de gönderebilirsiniz.